Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ancheta Trump-Rusia într-o analiză a conf.univ.Valentin Naumescu

Directorul FBI, James Comey, a confirmat pentru prima dată oficial luni, în cursul unei audieri în Congres, că Biroul de Investigaţii anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016. Expert independent al UE şi fondator al Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională „Citadel”, profesorul Valentin Naumescu vorbeşte la RFI despre credibilitatea sistemului politic american în actualul context.

În Statele Unite legăturile lui Donald Trump şi ale echipei sale de campanie  cu Rusia sunt anchetate încă de vara trecută, a confirmat pentru prima oară directorul FBI, James Comey.

Precizările vin într-un context delicat pentru noul preşedinte nevoit să accepte demisii în lanţ din partea colaboratorilor săi acuzaţi de diverse contacte cu Moscova.

Totuşi legăturile cu Rusia afectează vizibil nu doar credibilitatea sistemului politic American sau a noului preşedinte, dar şi pe cea a serviciilor de intelligence - observă la RFI, Valentin Naumescu, profesor al Departamentului de Studii Americane din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Ascultaţi varianta integrală a interviului RFI mai jos:

 
Interviu realizat de Claudia Zidaru cu Valentin Naumescu, profesor al Departamentului de Studii Americane din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai: