Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kovesi după întâlnirea cu ministrul justiției: Nu intenționez să demisionez

kovesi.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Laura Codruta Kovesi

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi a declarat după întâlnirea pe care a avut-o luni după amiază cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că acesta nu i-a cerut demisia, și că nici nu intenționează să demisioneze din proprie inițiativă.

"Nu mi-a cerut demisia. Nu intenţionez să îmi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA şi-a făcut treaba. A fost o discuţie despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veţi afla după ce se termină această etapă (evaluarea anunţată de ministrul Justiţiei, n.r.)", a precizat Kovesi potrivit news.ro

Întrebată dacă a acţionat corect în cazul anchetei vizând OUG 13, Kovesi a răspuns: "Întotdeauna am acţionat corect".

Întâlnirea, care a durat puțin peste o oră, a avut loc după ce ministrul Justiţiei anunțase că a finalizat evaluarea la Parchetul General şi DNA, dar în cadrul verificărilor nu a discutat şi cu procurorul-şef Codruţa Kovesi, arătând că nu el trebuie să se deplaseze pentru aceste discuţii, procedura fiind "în sens invers".

Discuţia ministrului Justiţiei cu procurorul-şef al DNA are loc în contextul în care prezentarea rezultatelor evaluării conducerii Ministerului Public şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost amânată pentru miercuri.