Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Europarlamentarul Siegfried Mureșan propune condiționarea sprijinului european de 100 de milioane de euro pentru Chișinău

siegfried.jpeg

Europarlamentarul Siegfried Muresan.
Sursa imaginii: 
Twitter/Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a propus ca ajutorul de 100 de milioane de euro aprobată recent de Comisia Europeană pentru Republica Moldova să fie condiționat de rezultate în combaterea corupției și întărirea statului de drept.

Siegfried Mureșan explică la RFI că, în cazul României, toate condiționalitățile – deși neagreate de clasa politică – au dat rezultate.

Sigur că politicienii sunt reticenți însă există deja un progres și, dacă trebuie să punem presiune, vom pune presiune. Exact așa cum în România în urmă cu zece, cincisprezece ani nu părea că vom câștiga lupta pentru combaterea corupției și acum vedem că sunt anchetați oameni politici la nivel înalt de la toate partidele, la fel se va întâmpla și în Republica Moldova”, explică europarlamentarul.

Propunerea a fost deja aprobată de Comisia pentru bugete a Parlamentului European și va fi supusă votului din plen luna viitoare.

Siegfried Mureșan mai spune că ar fi nevoie de condiționalități și în contextul în care actualul președinte moldovean, Igor Dodor, s-a declarat în favoarea apropierii de Rusia și a renunțării la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

 
Interviul integral realizat de Lea Berzuc cu europarlamentarul Siegfried Muresan.