Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Plahotniuc, ținta unei tentative de asasinat?

vlad_plahotniuc.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Vlad Plahotniuc

Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat, în seara zilei de vineri că au fost reținuți membrii unei grupări criminale care ar fi pus la cale asasinarea controversatului politician moldovean, liderul Partidului Democrat din R.Moldova, Vlad Plahotniuc.

Poliția din Ucraina anunță că, în timpul unei operațiuni comune, desfășurate la Chișinău și Kiev, au fost reținuți toți membrii grupării criminale, implicați în tentativa de omor al liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.„Au fost reținuți toți membrii acestei grupări, începând cu comanditarii până la executori, inclusiv complici. Au fost ridicate arme și bani, la Chișinău, care sunt puse sub sechestru. Iar în Ucraina au fost reținuți organizatorii tentativei. Operațiunea comună, desfășurată vineri, a avut drept scop prevenirea asasinării celui mai mare oligarh al R.Moldova, Vladimir Plahotniuc”, susțin oficiali ucraineni.

Și Procuratura Generală de la Kiev, dar și Serviciul Grăniceri au fost implicate pentru a preveni asasinarea politicianului moldovean.

Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat deocamdată informațiile făcute publice în Ucraina. Nici Partidul Democrat nu a venit deocamdată cu o reacție pe marginea acestui caz.