Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD): Legea salarizării aduce normalitate în zona bugetară

liviu_pop_psd_legea_salarizarii_normalitate_zona_bugetara.jpg

Legea salarizării unitare în sectorul bugetar a fost publicată pe site-ul PSD (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Legea salarizării unitare în sectorul bugetar a fost publicată pe site-ul PSD (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Legea salarizării unitare nu va produce dezechilibre în deficitul bugetar, toate ţintele şi angajamentele României sunt respectate. Declaraţia a fost făcută la RFI de senatorul PSD Liviu Pop.

În opinia lui Liviu Pop, “din punct de vedere al legii salarizării unitare, aceasta nu va produce dezechilibre în tot ceea ce înseamnă deficit bugetar. Toate ţintele şi angajamentele României sunt respectate. De aceea, dacă vă uitaţi în conţinutul legii, etapizat vor creşte salariile pe anumite categorii, în aşa fel încât 2020 şi chiar 2022 să constituie finalul aplicării integrale a acestei legi a salarizării unitare, strâns legată cu salariul minim pe economie”.

“Având creşterea economică programată în guvernarea 2017-2020, nu există pericol de deficit excedentar, nu există pericol de neaplicare a acestei legi. E foarte important, însă, motoarele economiei şi disciplina financiară, toate măsurile pe care le-am pus în acest program de guvernare să funcţioneze la parametri maximi şi atunci nu vom avea o problemă pe zona salarizării în sistemul bugetar, o zonă absolut necesară, pentru că decalajele de salarii în sistemul bugetar erau foarte-foarte mari (…) nu facem altceva decât să aducem normalitate în zona bugetară”, spune senatorul PSD.