Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Comisia parlamentară pentru alegerile din 2009, un teatru ieftin

Alina Gorghiu senatoare PNL legi justitie.jpg

Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu

Faptul că Liviu Dragnea ar putea conduce comisia parlamentară ce va ancheta rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009 este gluma secolului, declară la RFI senatorul PNL Alina Gorghiu. În opinia sa, este “o comisie de rea-credinţă”.

Alina Gorghiu critică ideea unei comisii parlamentare care să ancheteze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009: “O privesc cum am privit şi comisia de anchetă pentru rectificările bugetare ale Guvernului Cioloş, adică din punctul meu de vedere, conţine toate ingredientele care să arate că e o comisie de rea-credinţă, un teatru ieftin şi un rezultat care nu are nici o legătură cu ceea ce ne dorim cu toţii. Vă spun asta pentru că în general orice anchetă trebuie făcută de oameni integri şi faptul că domnul Dragnea ar putea să conducă această comisie mie mi se pare gluma secolului, pentru că este genial să te gândeşti ca PSD că taman domnul Dragnea, care are expertiză în fraudarea unui scrutin va conduce comisia care să ancheteze fraudele din 2009”.

Senatorul PNL aminteşte că “PSD a solicitat la vremea aceea anularea alegerilor, iar cererea a fost respinsă în unanimitate de Curtea Constituţională, de aceea, ancheta de acum trebuie gândită ţinând cont şi de decizia CCR din 2009. Nici eu ca parlamentar liberal acum, ca om care a trăit alegerile din 2009 să ştiţi că nu sunt deloc împăcată cu acel rezultat, am rămas cu un gust amar, însă decizia Curţii Constituţionale a României a fost limpede. Cel mult acum, în urma organizării unei asemenea comisii, se poate diminua încrederea cetăţenilor în corectitudinea alegerilor, după ce un Guvern tehnocrat a organizat foarte bine ambele alegeri şi locale şi parlamentare în 2016 şi a arătat că putem avea şi noi alegeri corecte şi necontestate”.

Parlamentul ar putea lansa săptămâna aceasta procedurile pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009. Comisia ar urma să fie condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 
Alina Gorghiu, despre comisia parlamentară pentru alegerile prezidenţiale din 2009