Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doina Pană (PSD): Ca tempo nu ne potrivim cu Tudorel Toader; pachetul justiţiei nu poate întârzia foarte mult

doina_pana_psd_tempo_ministru_justitie_pachet_justitie.jpg

Doina Pană spune că nerăbdarea PSD privind legile justiţiei este de înţeles (Sursa foto: www.cdep.ro)
Doina Pană spune că nerăbdarea PSD privind legile justiţiei este de înţeles (Sursa foto: www.cdep.ro)

Nerăbdarea PSD privind legile justiţiei este de înţeles, declară la RFI vicepreşedintele partidului Doina Pană. Ea spune că pachetul pregătit de Ministerul Justiţiei nu poate întârzia foarte mult, pentru că România riscă “amenzi” de la CEDO.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că o evaluare riguroasă a proiectului de modificare a Codurilor Penale este obligatorie, înainte ca acest proiect să intre în procesul legislativ de la Parlament. Anterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va cere o audienţă la ministrul Justiţiei, pentru că Tudorel Toader întârzie “nepermis” cu legea de modificare a Codurilor Penale.

Doina Pană spune că nerăbdarea PSD este de înţeles: “Sunt convinsă că dumnealui îşi va face treaba, ceea ce a promis, adică să vină cu acel pachet pe legile justiţiei, dar e de înţeles şi nerăbdarea noastră, pentru că au existat foarte multe dezbateri publice în sensul ăsta, pentru că realmente societatea o cere, este una din propunerile din programul nostru de guvernare. Deci un pic ca tempo nu ne potrivim”.

“Noi împlinim 100 de zile de guvernare şi pentru că proiectul nostru de guvernare înseamnă ceva inedit, înseamnă nu doar un şir de axiome, ci înseamnă măsuri pe fiecare domeniu, cu termene, cu impact, cu absolut tot dinainte prestabilit, ne dorim dacă se poate nu neapărat să devansăm, cum s-a întâmplat cu alte lucruri pe care noi ni le-am asumat, dar măcar să fim în grafic cu ceea ce noi am promis”, precizează vicepreşedintele PSD.

 

“Pe justiţie sunt urgenţe foarte mari”

 

Întrebată dacă PSD este în grafic cu legile justiţiei, Doina Pană a răspuns: “Noi considerăm că pe justiţie există foarte mari urgenţe. Vă aduc aminte discuţiile uriaşe care au fost legat de faptul că noi vom fi amendaţi de către CEDO şi va trebui să plătim despăgubiri uriaşe deţinuţilor cărora nu le asigurăm condiţiile din penitenciare conform normelor internaţionale. Or asta însemna un set larg de măsuri şi legislative şi de construire de noi penitenciare şi de modernizare a celor care există. Deci acest pachet eu nu cred că poate întârzia foarte mult, pentru că odată ce primim amenda, pe urmă e mai complicat”.