Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doina Pană: Programul de guvernare PSD e ca un sistem de roţi dinţate

doina_pana_program_guvernare_psd_sistem_roti_dintate.jpg

Doina Pană: Există bani pentru majorarea salariilor
Doina Pană: Există bani pentru majorarea salariilor

Îngrijorările opiniei publice privind impactul legii salarizării încep să se destrame, spune la RFI vicepreşedintele PSD Doina Pană. Ea susţine că există bani pentru majorările salariale.

De unde vor veni banii pentru aplicarea legii salarizării? “Proiectul programului nostru de guvernare, ceea ce e în derulare acum, îl implementăm nu e un set de axiome, vom face aia, vom face aia şi Dumnezeu ştie de unde. Nu. Eu l-am comparat cu un sistem de roţi dinţate, adică e un angrenaj. Printr-o anumită măsură creezi un impact bugetar, ai şi măsura de unde îţi vin banii respectivi”, declară Doina Pană.

“Toate calculele sunt foarte bine făcute şi vreau să spun că această îngrijorare începe să se destrame, din fericire, mă refer la îngrijorarea în rândul opiniei publice, pentru că într-adevăr sună utopic de bun, că este într-adevăr foarte bun. Exista îngrijorarea că o să depăşim deficitul bugetar, inclusiv FMI-ul se pronunţa în acest sens, ei întotdeauna de fapt au fost mai pesimişti în pronosticurile lor. Ei, la ora actuală, nu numai că prin măsurile pe care noi le-am luat, pentru că au existat deja măriri substanţiale de salarii şi în această perioadă, au existat deja creşteri de pensii, chiar dacă nu a intrat în vigoare creşterea punctului de pensii, ci numai să nu se impoziteze şi să nu mai existe CASS pentru pensiile mai mici de 2000 de lei şi cu toate astea şi cifrele FMI-ului s-au schimbat, cu toate astea producţia industrială se spunea că crescând salariul minim pe economie vai de mine, lovim în mediul economic! Nici vorbă! În toată această perioadă, noi avem un fel de relansare, producţia industrială a crescut cu 5,4% şi ăsta este un pilon care va asigura bani la bugetul de stat, cifra de afaceri a crescut cu 8,7%”, spune vicepreşedintele PSD.