Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Georgică Severin, director interimar al Radioului public

georgica_severin_director_interimar_radioul_public.jpg

Georgică Severin, numit interimar în fruntea SRR
Georgică Severin, numit interimar în fruntea SRR

Plenul Camerei Deputaților și Senatului l-a validat miercuri pe fostul senator PSD Georgică Severin pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune. Au fost 214 voturi “pentru”, 58 “împotrivă” și o abținere.

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a respins miercuri rapoartele de activitate ale SRR pe anii 2015 şi 2016. Acest lucru duce automat la demiterea actualei conduceri, în frunte cu preşedintele-director general, Ovidiu Miculescu.

PNL susţine că actuala conducere a SRR a fost “executată politic” de către PSD.

Instanţa supremă a decis definitiv pe 1 februarie că Ovidiu Miculescu a fost în incompatibilitate, ocupând simultan timp de doi ani funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi cea de manager în SRR.

Agenţia Naţională de Integritate a trimis o adresă prin care a cerut Parlamentului să pună în aplicare decizia instanţei supreme.

La rândul ei, organizaţia ActiveWatch a sesizat pe 15 februarie Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se află Ovidiu Miculescu, cerând restabilirea legalităţii.