Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ActiveWatch: Numirea lui Georgică Severin ca şef interimar al Radioului public este riscantă

activewatch_numire_georgica_severin_sef_interimar_rra_riscanta.jpg

Georgică Severin, director interimar la SRR (Sursa foto: Facebook/Georgică Severin)
Georgică Severin, director interimar la SRR (Sursa foto: Facebook/Georgică Severin)

Numirea fostului senator PSD Georgică Severin în postul de preşedinte-director interimar al Radioului public este riscantă. O spune la RFI coordonatorul de proiecte de la organizaţia ActiveWatch Răzvan Martin.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat pe fostul şef al Comisiei de cultură, Georgică Severin, în funcţia de şef interimar al Radioului public, după ce senatorii şi deputaţii au respins rapoartele de activitate ale SRR pe anii 2015 şi 2016. Acest lucru a dus automat la demiterea preşedintelui Ovidiu Miculescu.

Instanţa supremă a decis definitiv anterior că acesta a fost în incompatibilitate, ocupând simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi cea de manager în aceeaşi instituţie.

Răzvan Martin salută demiterea lui Miculescu: “O măsură sanitară absolut necesară care se impunea de mulţi ani. Sunt trei-patru ani, cel puţin, de când în spaţiul public au apărut dovezi privind abuzurile comise de administraţia Miculescu. În 2004, în timpul administraţiei Şeuleanu, după ce a fost demis domnul Şeuleanu în 2005, ne-am gândit că mai rău de-atât nu se poate. Iată că s-a putut şi mai rău. De multe ori, mi-am pus întrebarea precum Toma Caragiu în celebrul lui sketch: mă, cine-l ţine pe ăsta?”.

Răzvan Martin avertizează că numirea lui Georgică Severin prezintă unele riscuri: “Este o decizie riscantă, din cauza pedigree-ului politic al domnului Severin. Are avantajele şi dezavantajele ei. Domnul Severin a condus mulţi ani Comisia de cultură şi mass-media a Senatului, astfel încât are avantajul de a fi familiarizat cu problematica serviciilor publice de media, cu legislaţia şi problemele interne de acolo. Din păcate, îi va fi greu de şters din mentalul colectiv şi mai ales din cel al viitorilor subordonaţi ai domnului Severin această afiliere politică a domniei sale. Din punctul nostru de vedere, de preferat ar fi să avem persoane independente politic pe aceste funcţii”.

 
Răzvan Martin, despre demiterea lui Ovidiu Miculescu de la şefia SRR