Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Principesa Margareta în Parlament: România este o țară inteligentă, stabilă, care prețuiește continuitatea

principesa_margareta_parlament_romania_tara_inteligenta.jpg

Principesa Margareta, în Parlament (Foto: RFI/Bianca Pădurean)
Principesa Margareta, în Parlament (Foto: RFI/Bianca Pădurean)

Alteța Sa Regală Principesa Margareta a omagiat în discursul ei memoria străbunicului său, Regele Ferdinand. Custodele Coroanei Române s-a adresat miercuri Camerelor reunite ale Parlamentului, la sesiunea comună jubiliară. Ședința comună a fost una solemnă, dedicată aniversării Centenarului “Iași–Capitala Regatului României 1916–1918 și Oraș al Marii Uniri”.

“Acum un secol, Regele Ferdinand a condus ţara prin momentele cele mai grele și mai măreţe ale istoriei noastre. Străbunicul meu şi-a câştigat numele de “Întregitorul” pentru că, alături de bravii săi soldaţi și de națiune, a luptat pentru împlinirea visului românilor–Marea Unire”, a declarat Custodele Coroanei în discursul său.

“Sesiunea găzduită în această zi de Parlamentul României, instituția fundamentală a democrației și libertăților noastre, are încă o semnificație profundă: în afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată că în lumea noastră incertă și plină de pericole, România este o țară inteligentă, stabilă, care prețuiește continuitatea, care construiește viitorul pe temelia trecutului și care poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent”, a mai spus Alteța Sa Regală în Parlamentul României.

Principesa Margareta a mai declarat că a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este o datorie patriotică și civică.

“Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspirație pentru viitor. Regele Ferdinand și Regina Maria sunt părinții istoriei noastre moderne. Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”, a conchis Custodele Coroanei Române.