Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Adriana Săftoiu la RFI: Nu cred că PNL merge într-o direcţie foarte bună

Adriana Saftoiu referendum boicot familie.jpg

Adriana Săftoiu va boicota referendumul pentru familie (Foto: arhivă RFI)
Adriana Săftoiu va boicota referendumul pentru familie (Foto: arhivă RFI)

PNL are nevoie de un preşedinte care să fi confirmat ca om politic şi ca om de administraţie, declară într-un interviu la RFI deputatul liberal Adriana Săftoiu. Ea caracterizează alegerile din unele filiale printr-un cuvânt: “cooperative”.

Adriana Săftoiu crede că noii parlamentari PNL vor confirma în timp: “Din punct de vedere parlamentar, în mod evident, suntem doar la trei luni de când a început noua legislatură. Peste 60% dintre colegii mei sunt noi, la primul mandat. În general, efectele muncii parlamentare se observă după un an de zile şi eu sunt convinsă că lucrurile vor arăta foarte bine”.

Deputatul îşi exprimă nemulţumirea faţă de rezultatele alegerilor din unele filiale: “Din punct de vedere politic, nu pot să vă spun că înţeleg chiar tot ce se întâmplă cu noi, pentru că au fost două alegeri locale şi parlamentare, au existat filiale care în ambele alegeri au luat scoruri foarte slabe, inclusiv organizaţia Bucureşti, iar după ce au avut deja alegeri în acest moment pentru viitorul Congres, pentru Congresul din iunie şi sunt deja destul de multe organizaţii care şi-au ales vestita noua conducere, să constaţi că de fapt noua conducere e vechea conducere şi că de fapt e o conducere care n-a confirmat, din contră, mă face şi pe mine să preiau un cuvânt care nu e foarte fericit: cooperative. Adică nu cred că mergem într-o direcţie foarte bună, în condiţiile în care noi n-am avut curajul şi nu avem curajul realmente acolo unde filialele n-au scos un scor bun, n-au avut curajul să facă un pas înapoi, să aleagă alţi oameni care pot motiva organizaţiile, pot motiva electoratul, pentru că repet, ce explicaţie poţi să ai că tu alegi în anumite organizaţii aceleaşi persoane care au condus organizaţiile şi care au scos nişte rezultate care au dus partidul la un scor nu foarte bun în alegerile parlamentare”.

“Probabil că există o demotivare, probabil că într-adevăr mulţi dintre colegi au fost convinşi că aceste cooperative sunt mult mai funcţionale şi că sunt meciuri aranjate şi aproape că nici nu merită să intri în luptă, nu ştiu ce să spun”, continuă parlamentarul.

 

Cine vine în fruntea PNL, după Congres?

 

Întrebată ce aşteptări are de la Congresul din vară, Adriana Săftoiu a răspuns: “Partidul are nevoie de o persoană care să fi dovedit în dreptul ei, ca om politic, ca om de administraţie că a reuşit să facă lucruri, că a confirmat prin faptul că a fost ales de cetăţeni prin vot direct că e o persoană care ştie şi ce să facă din punct de vedere administrativ, dar şi politic”.

Întrebată dacă se referă la un primar, Adriana Săftoiu a răspuns: “Poate fi şi un primar, dar eu aş opta pentru o asemenea variantă, pentru un coleg, care deja să ne fi arătat că dincolo de cooperative, sforării, eventual declaraţii de presă, conferinţe de presă, a făcut ceva concret pentru o comunitate şi care are inclusiv echilibrul de a ţine aceste tabere sau cum vreţi să le spuneţi, pentru că în momentul de faţă, clar, Partidul Naţional Liberal a ieşit din alegerile parlamentare cel puţin scindat, nemulţumit”.

Deputatul s-a ferit să dea un exemplu de liberal care corespunde descrierii făcute: “N-ar fi frumos din partea mea”.

 

Adriana Săftoiu vorbeşte despre viitorul PNL-ului la minutul 26,30

 
Adriana Săftoiu, despre viitorul PNL