Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump, la 100 de zile de mandat: Am fost în acțiune. Vor fi mari, mari bătălii pe viitor

trump.jpg

Image source: 
wikimedia

Președintele american, Donald Trump, a sărbătorit sâmbătă seară primele 100 de zile ale mandatului său. În cadrul unei reuniuni publice desfășurate în Pennsylvania în prezența a mii de susținători, controversatul lider american s-a lăudat cu un bilanț provizoriu "foarte productiv", anunțând "mari, mari bătălii pe viitor".

"Primele 100 de zile ale mele au fost foarte palpitante și foarte productive", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania, unul din statele care i-au permis victoria la 8 noiembrie 2016, și "vom câștiga fiecare mare, mare bătălie pe viitor", a adăugat el.

"Am fost în acțiune în aceste 100 de zile", a mai spus el, în pofida numeroaselor răsturnări de situație cu care s-a confruntat, dintre care cele mai flagrante rămân eșecul în privința asigurărilor de sănătate și suspendarea de către justiție a decretului său antiimigrație.

În cursul acestui miting din orașul Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, pancarte agitate de spectatori afișau contrariul: "Promisiuni făcute. Promisiuni ținute". Mulțimea a scandat "SUA, SUA" ori l-a aplaudat frenetic pe Trump, regăsind atmosfera campaniei electorale din 2016.

Președintele american a profitat de o bună parte a discursului său pentru a critica aspru mass-media, uneori chiar numindu-le: "CNN și MSBNC sunt 'fake news'", potrivit dpa.

El s-a arătat încântat să se afle în această sâmbătă seară în Pennsylvania, "la peste 150 de kilometri de mlaștina de la Washington" unde în același moment se desfășura Balul Asociației corespondenților la Casa Albă, o întâlnire tradițională pentru președinții americani pe care Donald Trump a decis să o boicoteze, estimându-se "maltratat" de presă.

La acest dineu, "foarte, foarte plictisitor", participă "un mare număr de actori de la Hollywood", a declarat Donald Trump care i-a incitat pe cei prezenți să huiduie organismele de presă prezente la balul din capitala țării.

1163