Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hollande: Vot pentru Macron, ”de dragul Franţei şi al Europei”

hollande.jpg

Sursa imaginii: 
wikimedia

Preşedintele Francois Hollande le sugerează francezilor să voteze ”de dragul Franţei şi al Europei” cu Emmanuel Macron. ”Francezii trebuie să privească buletinul de vot cu numele lui Macron şi să considere că vor opri extrema-dreaptă”, a declarat Hollande în marja summitului european de la Bruxelles.

Anterior, preşedintele socialist a spus că va vota personal pentru candidatul de centru-stânga, dar nu i-a îndemnat pe francezi să voteze într-un anumit mod.

Francois Hollande este cel care l-a promovat în politică pe Emmanuel Macron, aducându-l iniţial drept consilier economic la palatul Elysee, înainte să-l numească la conducerea ministerului Economiei.

De asemenea, preşedintele francez a spus că alegătorii au o responsabilitate faţă de Europa şi Franţa, făcând referire la poziţia eurosceptică a lui Marine Le Pen.

”Consecinţele vor fi uriaşe pentru Franţa dacă îşi întoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franţa, dar şi pentru Uniunea Europeană”, a concluzionat Hollande.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța va avea loc duminică, 7 mai. Emmanuel Macron este dat favorit cert în sondaje în detrimentul lui Marine Le Pen.