Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi proteste la Paris – altercații între manifestanți și poliție

protest_paris_1_mai.jpg

Protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţişti
Protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţişti
Sursa imaginii: 
REUTERS/Charles Platiau

Poliția pariziană a folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa o mulţime de protestatari din zona centrală a metropolei.

Ciocniri violente au izbucnit între forţele de ordine şi protestatari, care au manifestat împotriva ambilor candidaţi din al doilea tur al cursei pentru alegerea președintelui.

Potrivit primelor informaţii, protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţiştii care au încercat să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului. Apoi, autorităţile s-au văzut nevoite să lanseze gaze lacrimogene pentru a ţine mulţimea la distanţă.

Protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar un poliţist a fost rănit în urma violenţelor din Paris.

Aceste ciocniri violente ar putea să continue, având în vedere numărul demonstraţiilor oreganizate de Ziua Muncii.

Parizienii s-au adunat pentru un miting paşnic de Ziua Muncii, în vreme ce unioniştii au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

De asemenea, tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen.