Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi: Nu văd semnale eficiente din partea Guvernului pe tema legilor justiţiei

Guvernul ar trebui să grăbească depunerea pachetului de legi privind justiţia în Parlament. O spune la RFI liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi. În opinia sa, Executivul este ori indecis ori lent.

Attila Korodi crede că Ministerul Justiţiei ar trebui să depună mai repede pachetul de legi privind justiţia: “Eu cred că Ministerul Justiţiei trebuie să vină, numai că ceea ce observ, am trecut de jumătatea primului semestru şi încă nu avem un set de măsuri de la Ministerul Justiţiei, chiar dacă din ianuarie s-a văzut foarte clar că este necesară o abordare complexă şi nu punctuală a acestor probleme”.

Ar trebui să se grăbească ministrul Justiţiei cu depunerea acestui pachet de legi? “Eu cred că da, pentru că dezbaterile vor merge în Parlament, dar nu putem să ne jucăm cu această poveste, cum s-a întâmplat aproape doi ani de zile de când se observă că se acutizează această problemă legată de justiţie, când Guvernele efectiv nu au intervenit, s-a jucat pe amânare, pe amânare, pe amânare şi vedem ce zice Curtea Europeană (a Drepturilor Omului-n.r.). Amânarea problemelor nu rezolvă deloc situaţia şi nu ajută deloc justiţia din România, mai degrabă acutizează anumite probleme despre care nu vorbim”, spune liderul deputaţilor UDMR.

Întrebat dacă nu e mai bine că pachetul de legi privind justiţia este supus mai întâi unor dezbateri publice şi apoi trimis în Parlament, Attila Korodi a răspuns: “N-am nici o problemă, pentru că dezbaterile publice fac parte din regula jocului. Dar semnale nu văd destul de eficiente din partea Guvernului pe această temă la ora actuală, adică văd ori o indecizie ori o lentoare în abordarea acestor probleme. Ar trebui să meargă toate aceste discuţii, dezbateri, într-un ritm foarte transparent, vizibil şi în care să ştim noi, parlamentarii, când vine Guvernul cu o poziţie clarificată”.