Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Manolescu la RFI: Graţierea corupţilor, o sfidare fără precedent, e împotriva bunului simţ politic

nicolae_manolescu_rfi_gratiere_corupti_sfidare_bun_simt_politic.jpg

Nicolae Manolescu, despre graţierea corupţilor: Este inadmisibil!
Nicolae Manolescu, despre graţierea corupţilor: Este inadmisibil!

Votul Comisiei juridice a Senatului privind graţierea corupţilor este o sfidare fără precedent. Iată ce spune la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. În opinia sa, puterea actuală nu face altceva decât să se joace cu focul.

Nicolae Manolescu declară că votul de miercuri din Comisia juridică a Senatului privind graţierea corupţilor este inadmisibil: “Nu se poate, mergem împotriva bunului simţ, să spunem aşa, politic, social, nu ştiu cum să spun. Nu pot fi graţiaţi corupţii, nu se poate aşa ceva! Pot fi graţiate anumite pedepse, mai mari, mai mici, în anumite condiţii, se pot face excepţii, dar când e vorba de corupţie, aici nu încape ideea de graţiere. Mâine-poimâine ne trezim că-i şi amnistiază, le curăţă şi dosarul. Nu se poate, este inadmisibil ce se întâmplă!”.

“Se joacă cu focul şi s-ar putea să iasă foarte urât din toată această poveste, nu numai în ţară, dar şi în străinătate. E o sfidare fără precedent. Din decembrie 1989 până acum, eu nu am asistat la o asemenea ofensivă împotriva justiţiei şi la urma urmelor a statului de drept”, spune criticul literar.