Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudor Ciuhodaru, deputat PSD: Nu voi vota pentru legalizarea corupţiei

tudor_ciuhodaru_psd_nu_vot_legalizare_coruptie.jpg

Tudor Ciuhodaru critică votul privind graţierea unor fapte de corupţie (Sursa foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru)
Tudor Ciuhodaru critică votul privind graţierea unor fapte de corupţie (Sursa foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru)

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru dezaprobă votul de miercuri al Comisiei juridice a Senatului privind graţierea corupţilor. Parlamentarul social-democrat spune la RFI că la votul din plen se va pronunţa împotriva amendamentului propus de senatorul PSD Şerban Nicolae şi de cel al PMP Traian Băsescu.

Tudor Ciuhodaru îşi explică poziţia faţă de graţierea corupţilor: “Votul meu nu va fi în favoarea legalizării corupţiei (…). Mă uitam şi eu de-a lungul timpului, scoateţi în fiecare zi breaking news cu marile dosare de corupţie, cu milioane şi milioane de euro care au dispărut din buzunarele noastre, ale cetăţenilor şi mă gândesc, făcând un calcul simplu, că am fi putut avea la Iaşi până acum şi spital regional de urgenţă şi autostrada Iaşi-Târgu Mureş numai din sumele care sunt declarate pe site-urile de ştiri şi cine ştie ce-o mai fi în spate. Nu susţin o astfel de iniţiativă, votul meu nu va fi pentru legalizarea corupţiei”.

“Eu nu voi vota pentru legalizarea corupţiei, dar vă reamintesc faptul că în conformitate cu Constituţia României, mandatul unui parlamentar nu este imperativ. Este până la urmă dreptul fiecăruia să propună amendamente, legi şi să voteze aşa cum crede că este necesar”, spune deputatul PSD.

“Eu sunt un susţinător al votului uninominal, ce-i drept în două tururi. Mi-aş dori ca fiecare dintre aleşii noştri să răspundă direct în faţa electoratului pentru ceea ce face, pentru că aşa, sub umbrela partidului, se pot acoperi multe lucruri pe care noi nu ne-am dori să fie în viaţa de zi cu zi”, declară Tudor Ciuhodaru.