Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea grațierii, înapoi la Comisia Juridică. Se pregătește ”debarcarea” lui Șerban Nicolae

serban.jpg

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae

Plenul Senatului a decis luni, cu majoritate de voturi, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului legii graţierii pentru ca acesta să fie adoptat în forma trimisă Parlamentului de Guvern pe 31 ianuarie, respectiv fără grațierea corupților. În favoarea retrimiterii legii la comisie au votat senatorii PSD şi ALDE (61 de voturi), iar împotrivă cei de la PNL şi USR (41 de voturi), aceştia din urmă cerând dezbaterea şi respingerea legii graţierii.

Proiectul legii grațierii nu a mai fost supus luni votului Senatului. Plenul Camerei Superioare a Parlamentului a decis retrimiterea la Comisia juridică a proiectului pentru ca acesta să fie adoptat în forma trimisă Parlamentului de Guvern pe 31 ianuarie, respectiv fără grațierea persoanelor corupte.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că PSD+ALDE nu sunt pentru grațierea corupților.

Ascultă:Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a sugerat că se pregătește înlocuirea lui Șerban Nicolae de la șefia Comisie Juridice a Senatului, după ce acesta a promovat amendamentele care, între altele, militau pentru grațierea corupților. Dragnea a spus că senatorii social-democraţi din Comisia juridică au încurcat suficient Legea graţierii, cu trimitere la preşedintele comisiei, Şerban Nicolae.

Ascultă:Surse politice au precizat că liderii PSD pregătesc înlocuirea lui Nicolae de la șefia comisiei juridice a Senatului, după ce acesta a promovat amendamentele care, între altele, militau pentru grațierea corupților.

La rândul său, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae, a declarat că dezideratul liderului PSD, Liviu Dragnea, ca Legea graţierii să fie adoptată în forma Guvernului poate fi împlinit la Camera Deputaţilor.

Şerban Nicolae a mai precizat că legea graţierii, aşa cum a fost adoptată de comisia pe care o conduce, este ”absolut ineficientă” pentru că ”nu rezolvă absolut nimic” din moment ce doar aproximativ 450 de persoane ar urma să iasă din închisoare şi alte aproximativ 600 ar urma să beneficieze de reducerea pedepsei.