Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosette Chichirău, deputat USR: Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 este o diversiune, vom vota împotrivă

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Uniunea Salvaţi România va vota împotriva înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, declară la RFI deputatul USR Cosette Chichirău.

Deputatul USR consideră că ancheta parlamentară privind alegerile din 2009 este o diversiune: “Vom vota împotrivă. Credem că asta e doar o altă diversiune în discursul public, ca să ne distragă atenţia de la legea graţierii, de exemplu sau de la alte iniţiative ale Guvernului mai puţin savuroase, ca să zic aşa. Nu credem că are obiect această anchetă, după cum a fost şi acea anchetă a găurii bugetare, care n-a fost cu mult timp în urmă, în care tot aşa, s-a petrecut mult timp, dar nu s-a găsit nimic. Mi se pare şi ironic ca Liviu Dragnea, care are o condamnare penală pentru infracţiuni electorale să ceară o asemenea comisie”.

Întrebată dacă şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să dea explicaţii privind episodul din seara alegerilor prezidenţiale din 2009, Cosette Chichirău a răspuns: “Nu cred că ar trebui să dea explicaţii. Diverşi oameni se află în diverse locuri, asta nu neapărat probează ceva. Există şi o viaţă socială şi o viaţă politică şi fără probe cred că facem foarte mult zgomot”.

Parlamentul a amânat pentru joi înfiinţarea comisiei de anchetă privind eventuala implicare fără drept a unor instituţii sau persoane în desfăşurarea procesului electoral la alegerile prezidenţiale din 2009.

 
Cosette Chichirău, despre comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009