Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şerban Nicolae, sancţionat. Dragnea: Să ne gândim serios dacă legea graţierii mai este oportună

senatorul_serban_nicolae_sanctionat_psd.jpg

Şerban Nicolae, înlocuit de la şefia Comisiei juridice a Senatului (Sursa foto: Facebook/Şerban Nicolae)
Şerban Nicolae, înlocuit de la şefia Comisiei juridice a Senatului (Sursa foto: Facebook/Şerban Nicolae)

Şerban Nicolae a fost înlocuit la şefia Comisiei juridice a Senatului cu Robert Cazanciuc, a decis miercuri Comitetul Executiv Naţional al PSD. Parlamentarul nu va mai conduce nici grupul senatorilor social-democraţi, el fiind înlocuit cu Mihai Fifor. De partea sa, deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat din PSD pentru o perioadă de şase luni.

ACTUALIZARE: Liviu Dragnea, declaraţii după CExN al PSD: "Prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a programului de guvernare, aşa cum a fost prezentat în campania electorală, nu graţierea faptelor de corupţie (...). Membrii Comisiei juridice nu au avut mandat de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie (...). Să ne gândim serios în perioada următoare dacă legea graţierii mai este oportună (...). Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat, pentru că atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul, până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema".

 

Şerban Nicolae a fost sancţionat, după ce a propus graţierea unor fapte de corupţie.

Amendamentul susţinut şi de Traian Băsescu (PMP) a fost votat iniţial de Comisia juridică a Senatului.

Ulterior, după protestele de stradă şi criticile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, votul a fost reluat, iar ideea a fost respinsă.

Liviu Dragnea a declarat luni la Parlament că în CExN va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, va pleca să se apuce de pescuit “în mod profesionist”.

 

Deputatul Nicolae Bacalbaşa, suspendat din PSD pentru şase luni

 

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mai decis suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, pentru şase luni, din cauza comportamentului său din plenul Parlamentului de marţi.

Deputatul a lansat în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului un atac dur la adresa Opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură "dacă mai dă cu labele", afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene din partea sa.

"Nu putem fi de acord cu tipuri de intervenţie de la tribuna Parlamentului într-un mod necivilizat şi de multe ori obscen", a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea.