Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: A fost o lipsă de comunicare în partid; Dragnea nu are o problemă de autoritate în PSD

liviu_pop_serban_nicolae_lipsa_comunicare_dragnea_autoritate_psd.jpg

Liviu Dragnea, sancţiuni pentru senatorul Şerban Nicolae (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu/arhivă)
Liviu Dragnea, sancţiuni pentru senatorul Şerban Nicolae (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu/arhivă)

PSD este un partid viu, care ia deciziile în interior, declară la RFI senatorul Liviu Pop. El spune că Liviu Dragnea nu are o problemă de autoritate în PSD, în contextul scandalului legat de senatorul Şerban Nicolae.

Liviu Pop precizează că înlocuirea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice şi a grupului parlamentar PSD “este o decizie politică, plecând de la ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică pe subiectul legii graţierii. A explicat foarte clar şi domnul preşedinte Dragnea şi domnul senator Şerban Nicolae ştie, e o chestiune legată de nerespectarea programului de guvernare, până la urmă, pentru că toate deciziile pe care le luăm la nivel de comisii, la nivel de Parlament trebuie să fie în acord cu programul de guvernare”.

Senatorul PSD invocă o lipsă de comunicare în partid: “Nu ştiu dacă discutăm aici de o sancţiune. Discutăm de o lipsă de comunicare, eu văd mai mult o lipsă de comunicare între conducerea partidului şi aici mă refer la toată conducerea partidului, nu numai la comunicarea între domnul Şerban Nicolae şi domnul Liviu Dragnea, ci comunicarea între preşedintele Comisiei juridice şi conducerea partidului. Liderul de grup fiind acelaşi, nu puteam spune că nu exista comunicare în cazul domnului Şerban Nicolae, fapt pentru care, ştim foarte bine, preşedinţii de comisii sau vicepreşedinţii acolo unde nu avem preşedinţi, mă refer la grupul senatorilor PSD trebuie să aibă o comunicare permanentă cu liderul grupului, care la rândul lui are o comunicare permanentă cu partidul, vizavi de ce amendamente, ce proiecte de legi, ce votăm şi ce susţinem în cadrul comisiilor”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea are o problemă de autoritate în PSD, Liviu Pop a răspuns: “Nu cred că domnul Dragnea are o problemă de autoritate şi până la urmă nu conduce domnul Dragnea partidul, există Biroul Politic, există Comitetul Naţional Executiv (…). Deciziile în partid se iau prin vot. Nu văd astăzi absolut nici o problemă în autoritatea domnului preşedinte Dragnea la nivelul partidului, chiar dacă în interior sunt discuţii pro şi contra vizavi de anumite aspecte legate de activitatea partidului. Aşa e normal, un partid viu în interior ia deciziile, nu în exterior”.