Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Comisia de anchetă, constituită pentru a chema la raport oamenii care încurcă PSD

cezar_preda_comisie_ancheta_psd.jpg

Cezar Preda: PNL s-a opus înfiinţării comisiei privind alegerile din 2009 (Sursa foto: www.cdep.ro)
Cezar Preda: PNL s-a opus înfiinţării comisiei privind alegerile din 2009 (Sursa foto: www.cdep.ro)

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 nu este oportună, declară la RFI deputatul PNL Cezar Preda, membru în această comisie. El suspectează că acest for se vrea a fi o răzbunare politică.

În opinia lui Cezar Preda, comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 nu se impunea: “Nu este necesară. Noi ne-am opus, pentru că sunt două raţiuni pentru care PNL consideră că nu este oportună şi nu este bine pentru Parlamentul României să facem asemenea demersuri. În primul rând, cunoaşte toată ţara eficienţa acestor comisii de anchetă în Parlament. Majoritatea au fost nişte răzbunări şi nişte decizii care s-au luat eminamente politic şi n-aveau absolut nici o legătură cu fapta pentru care au fost create. Al doilea motiv pentru care ne-am opus este pentru că nu este o comisie de anchetă care-şi doreşte să analizeze alegerile din 2009 (…). Această comisie a fost constituită pentru a chema la raport oamenii care-i încurcă pe anumiţi lideri ai PSD şi mă refer aici la şefii instituţiilor din justiţie”.

Deputatul liberal explică de ce a acceptat PNL să facă parte din comisie: “PNL a trebuit să ia o decizie, în condiţiile în care ştiam că majoritatea va face acest lucru, să avem reprezentanţi în comisie, pentru a analiza şi pentru a transmite în fiecare zi modalităţile şi aici deschid paranteza, s-ar putea să mă înşel eu, de derapaj în analiza şi în ancheta acestei comisii, cu privire strict la alegerile din 2009”.

Cezar Preda, despre comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009