Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Epidemie de holeră Yemen. Peste 115 morţi şi 8500 de bolnavi. Situaţia umanitară se înrăutăţeşte

descarcare_1.jpg

Sursa imaginii: 
http://www.reuters.com/

Un nou focar de holeră izbucnit în Yemen a dus la moartea a cel puțin 115 de persoane în ultima luna, se arată într–un raport al Crucii Roşii.

De doi ani Yemenul se confruntă cu un război civil între guvernul saudit și rebelii susținuți de Iran. Focarul s-a răspândit din această cauză cu repreziciune în condiţiile în care jumătate din infrastructura medicală a fost afectată.

Ne confruntăm cu o epidemie gravă de holeră", a declarat directorul de operaţiuni al Crucii Roşii, Dominik Stillhart. Oficialul a mai precizat că au fost identificate peste 8.500 de cazuri de holeră în 14 provincii ale ţării.  

E cea de-a doua epidemie de holeră în Yemen, în mai puţin de un an. Naţiunile Unite avertizează că până la 17 milioane de locuitori ai Yemenului se confruntă cu spectrul foamei..

Sistemul de sănătate din Yemen se confruntă supraglomerarea, iar infrastructura de salubritate aflată în stare critică contribuie la răspândirea bolii în condițiile în care agenții patogeni pot pătrunde mai ușor în sursele de apă și răspândi în condiții de vreme caldă și de ploaie torențială.

Yemenul este scena unui conflict civil sângeros între guvernul recunoscut în plan internaţional şi rebelii houthi care sunt susţinuţi de Iran. În plus, în ţară sunt active şi o serie de grupări teroriste, inclusiv Al Qaeda şi Stat Islamic.