Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi: Ar fi util ca ministrul de Finanţe să vină la dezbaterile din Cameră

Direcţia în care merge legea salarizării dă UDMR-ului încrederea că poate vota la final acest proiect, declară la RFI liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi. El propune ca ministrul de Finanţe să participe la dezbaterile din Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Attila Korodi spune că UDMR susţine legea salarizării în sectorul bugetar: „Noi susţinem să fie adoptat un proiect de lege privind salarizarea unitară. Până la ora actuală, punctele care noi am crezut că trebuie corectate mare parte au reuşit să fie rezolvate. Vor mai urma dezbaterile de la Camera Deputaţilor, dar direcţia în care merge încă ne dă încrederea că putem vota la final acest proiect de lege”.

Liderul deputaţilor UDMR şi l-ar dori pe ministrul de Finanţe la dezbaterile din Cameră: „Eu aş vedea utilitatea de a-l avea pe domnul ministru prezent în dezbaterile din Comisia de buget-finanţe de la Cameră. Noi de la bun început am spus următorul lucru: în Senat, dezbaterile trebuie să le concentrăm pe crearea echilibrelor între diferite zone de activitate din administraţia publică, iar la Camera Deputaţilor să le cuplăm şi cu dezbateri pe sustenabilitatea financiară, ca să vedem dacă în comparaţie cu iniţiatorii, normele de venituri care sunt proiectate pentru administraţia publică dacă pot fi atinse în anii care au fost deja decişi sau într-un interval puţin mai lung şi asta poate fi văzută numai după ce avem datele de la Senat, ca să se facă şi o recalculare a efortului bugetar”.

„Mie mi se pare şi sunt convins că şi colegilor ni se pare foarte util ca ministrul Finanţelor să fie prezent acolo, pentru că este nevoie de o dezbatere reală şi Comisia de buget-finanţe are capacitatea de a decide şi de a corecta, dacă este nevoie, din punct de vedere al sustenabilităţii bugetare, proiecţia în timp a aplicării legii”, conchide Attila Korodi.

Proiectul legii privind salarizarea în sectorul bugetar intră luni la dezbateri şi vot în plenul Senatului, după ce a trecut de comisii. Votul decisiv va fi la Camera Deputaţilor.