Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stat Islamic a revendicat un dublu atentat sinucigaș comis la mijlocul săptămânii în Jakarta

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat un dublu atentat sinucigaș comis la mijlocul săptămânii în Jakarta. Atacul soldat cu moartea a trei polițiști și cu rănirea altor zece persoane nu este singurul care a afectat capitala Indoneziei.

Poliția indoneziană a arestat trei suspecți în cazul acestor atacuri şi a confirmat că există o legătură între dublul atenta sinucigaş şi o grupare afiliată SI.

Analiștii consideră că această revendicare este credibilă, apreciind că un grup local  care a jurat supunere Stat islamic, se află în spatele atacului.

Doi kamikaze au detonat bombe miercuri seara pe o stradă, în fața unui terminal de autobuze situat într-un cartier popular din capitala indoneziană, Jakarta. Trei agenţi de poliţie au fost ucişi, iar alte zece persoane au fost rănite

Agenția de propagandă stat islamic, Amaq, a confirmat joi seară că un atac împotriva poliției indoneziene a fost comis de unul dintre luptătorii săi, potrivit SITE Intelligence Group, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Indonezia, țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume,  este  fracturată de prezenţa a numeroşi extremşiti, iar sute dintre ei au plecat în străinătate să lupte în rândurile grupării jihadiste. Indonezia se confruntă de un an cu o înmulțire a atacurilor plănuite de SI, prin gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), callificată anul trecut de către Statele Unite ale Americii drept organizație teroristă, cu  o rețea formată din aproximativ 25 de grupuri.