Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


N. Negru: Nu ai pe cine pune interimar în Chişinău. Primarul, viceprimarii şi consilieri în arest pentru corupţie

156849_1.jpg

Dorin Chirtoacă reţinut de CNA

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, se află în continuare în arest, după joi seară a fost escortat de oamenii legii din instituţia pe care o conduce.

Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova îl acuză pe Chirtoacă de trafic de influenţă şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu în proiectul construirii unor parcări cu plată în Chişinău. 

Consilierii municipali Oleg Onişcenco și Ghenadie Dumanschi, alături de secretarul Consiliului Municiplal Chişinău, Valeriu Didencu au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, în așa-numitul dosar al parcărilor.

Ei sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. În prezent au loc acţiuni de urmărire penală.

Cea mai recentă reținere la Primăria Chișinău avusese loc în urmă cu o lună, când au fost reținuți viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi. Ambii reținuți în dosarul parcărilor. 

Momentul acesta este o încercare care nu va rămâne netaxată pentru Partidul Liberal din care face parte politicianul, apreciază la RFI, comentatorul de peste Prut Nicolae Negru.

El a adăugat că în situaţia condamnării lui Chirtoacă, Consiliulul Municipiului Chişinău va trebui să aleagă un primar interimar. Nicolae Negru atrage, însă atenţia că deja cei doi viceprimari şi mai mulţi consilieri sunt în arest pentru fapte de corupţie. Situaţia politică va face, deci dificilă alegerea unui edil interimar pentru Chişinău.