Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PNL nu susţine plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului

sulfina_barbu_pnl_plafonare_indemnizatie_copil.jpg

Guvernul vrea să plafoneze indemnizaţia pentru creşterea copilului (Sursa foto: pixabay.com)
Guvernul vrea să plafoneze indemnizaţia pentru creşterea copilului (Sursa foto: pixabay.com)

Ministrul Muncii prezintă argumente nerealiste pentru a plafona indemnizaţia de creştere a copilului, declară la RFI vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii.

Sulfina Barbu spune că „Partidul Naţional Liberal nu este un susţinător al plafonării indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Dacă ne arată calculele că sunt persoane care poate abuzează, aşa cum ne-a spus de altfel doamna ministru, credem că sunt alte soluţii şi anume veniturile salariale şi asimilate salariilor, în care intră şi veniturile din profesii liberale să facă obiectul bazei de calcul pentru indemnizaţia privind creşterea copilului. Dacă veniturile comerciale care astăzi sunt luate în calcul în această indemnizaţie pe minim ultimele 12 luni duc la creşteri artificiale ale indemnizaţiei, poate fi o discuţie şi o dezbatere. PNL nu susţine plafonările”.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat duminică la Antena 3 că dacă fotbalistul Lionel Messi ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane de euro şi ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro. Sulfina Barbu respinge argumentul Olguţei Vasilescu: „Mi se pare un argument nerealist, pentru că nu este cazul în primul rând de astfel de venituri. Dacă doamna ministru constată că există anumite abuzuri, trebuie o definiţie clară a veniturilor care intră în baza de calcul a indemnizaţiei, fără excese, fără extreme şi fără pedepsirea tuturor celor care au venituri un pic mai mari decât media, că eu asta văd, că doamna ministru doreşte de fapt o uniformizare pentru toate mămicile, indiferent ce venituri au avut”.

Amintindu-i-se că nu este prima dată când se umblă la indemnizaţia de creştere a copilului, Sulfina Barbu a răspuns: „Atunci au fost măsuri pentru perioada de criză care au fost luate, dar vorbim astăzi de măsurile anului 2017 şi dacă vom bate pasul pe loc şi din ce s-a întâmplat în trecut nu învăţăm nimic, eu cred că nu vom progresa”.

 
Sulfina Barbu, despre eventuala plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului