Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Geoană lansează propria temă de anchetă : cine l-a filat în 2009

geoana.jpg

Image source: 
Facebook / Mircea Geoană

Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale din 2009 Mircea Geoană a venit din nou luni în fața Comisiei de anchetă. El a explicat că vizita la Sorin Ovidiu Vîntu de dinainte de alegeri a avut un impact "modest" asupra rezultatului dar că aceasta arăta clar că a fost filat din interese obscure. Interesant e că întrebarea privind impactul acestei vizite i-a fost adresată de către deputatul PMP Robert Turcescu - cel care, ca moderator al ultimei dezbateri televizate, i-a adresat această întrebare fostului lider PSD și în 2009.

"Cât de mult sau cât de puţin a contat vizita mea în seara de dinainte este o chestiune, încă o dată, subiectivă. Eu cred că a contat puţin, că a fost un pretext. Cred că este mai interesant de văzut cine stătea pe urmele unui candidat prezidenţial, cu o noapte înainte, făcând astfel de poze", a declarat Mircea Geoană.

El a precizat că este "ciudat" faptul că a fost "filat" înainte de alegeri, fără să ştie cine a comandat urmărirea sa, însă a repetat că impactul vizitei în alegeri a fost redus. Fostul candidat PSD a mai afirmat că nu a primit în acea perioadă informaţii din partea staff-ului său de campanie că ar fi filat, şi nici din partea SPP la a cărui protecţie a renunțat.

Pe de altă parte, fostul candidat la Preşedinţia României în 2009 a mai declarat că Traian Băsescu, şeful statului la acel moment, l-a sunat pentru a-i cere ca PSD să nu-l propună pe Cătălin Voicu pentru conducerea Ministerului de Interne, avertizându-l că el va refuza numirea acestuia în funcţie. Geoană a explicat astfel cum l-a cunoscut pe Gabriel Oprea şi cum a ajuns să-l propună ministru de Interne în 2008 în Guvernul PDL - PSD.

Să mai spunem că în cadrul comisiei de anchetă vor mai da explicații săptămâna aceasta directorul STS, Marcel Opriș, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Teodor Baconschi și Eugen Tomac.