Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Constantin: Mă întâlnesc foarte des cu Ponta, dar nu am discutat despre intrarea sa în Pro România

Daniel Constantin şi-a lansat un partid nou, Pro România (Sursa foto: www.cdep.ro)

Liderul Pro România, Daniel Constantin, spune la RFI că noul său partid va depune un proiect de lege ce prevede audierea miniştrilor când sunt numiţi în funcţie nu doar în comisiile de specialitate, ci şi în cea externă şi cea de afaceri europene. Fostul copreşedinte ALDE precizează pe de altă parte că nu a discutat cu ex-premierul Victor Ponta despre o posibilă intrare în Pro România.

Ce fel de partid este Pro România? „Este un partid care se doreşte să facă o altfel de politică, aşa cum este şi sloganul nostru, un partid cu orientare de centru, care va îmbina şi politici de dreapta, dar şi politici sociale, va aduce poate în prim-plan şi anumite accente patriotice şi vreau să fac diferenţa foarte clară între accente patriotice şi cele naţional-extremiste”, spune Daniel Constantin.

„Cred că şi România trebuie să definească nu numai priorităţile naţionale, ci şi priorităţile europene. E cazul ca şi interesele României să fie integrate ca fiind interese ale UE. Asta vrem să facem noi. Şi în plan intern, lucrurile trebuie schimbate. Lucrăm la un proiect de lege, va fi primul proiect, probabil, pe care-l vor depune deputaţii Pro România, un proiect prin care încercăm ca cei care ocupă funcţii importante în statul român, de exemplu miniştrii, să fie audiaţi atunci când sunt numiţi în funcţie şi nu numai la începutul mandatului, să fie audiaţi în permanenţă, de fiecare dată când se schimbă un ministru şi nu numai în comisiile de specialitate, ci şi în comisiile de politică externă şi comisiile de afaceri europene. Nu e suficient ca cineva să fie specialist într-un anumit domeniu, dacă nu se integrează şi nu promovează interesul României şi în plan european şi mondial”, afirmă liderul Pro România.

 

Un extremist, la lansarea unui partid proeuropean?

 

Ce căuta la lansarea partidului Laurenţiu Rebega, eurodeputat afiliat grupului extremist din PE, condus de Marine Le Pen? „Domnul Laurenţiu Rebega a fost la eveniment în calitate de prieten, nu este membru de partid (...). Avem o relaţie de 20 de ani, ne cunoaştem de 20 de ani. Orientarea dânsului politică şi-o defineşte aşa cum hotărăşte domnia sa. Noi ne definim orientarea politică aşa cum dorim”, spune Daniel Constantin.

Fostul lider ALDE precizează pe de altă parte că nu a discutat cu Victor Ponta despre o eventuală intrare în noul său partid: „Cu domnul Victor Ponta mă întâlnesc foarte des, nu am ascuns relaţia de prietenie, ne cunoaştem de foarte mult timp, discutăm, ne împărtăşeşte din experienţa politică a domniei sale, din experienţa economică, pe care a implementat-o bine la Guvern, dar nu am discutat despre o posibilă colaborare ca şi colegi de partid”.

 
Daniel Constantin, despre Pro România