Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderii PSD atacă investigaţia Rise Project

rosu-1024x683_1.jpg

Liviu Dragnea, președintele PSD FOTO: Codrin Prisecariu/ MEDIAFAX FOTO
Image source: 
Liviu Dragnea, președintele PSD FOTO: Codrin Prisecariu/ MEDIAFAX FOTO

Au apărut primele reacţii din partea PSD, după articolul jurnaliştilor RISE Project care au publicat discuţiile din interiorul conducerii social democrate, în perioada protestelor sau  a şedinţei de Guvern care a dus la intenţia de modificare a Codurilor penale

Rise Project susţine că grupul de WhatsApp al social-democraţilor se numeşte Comunicatori PSD. Pe acest grup şi-ar fi anunţat Liviu Dragnea revenirea în ţară după turneul din America: „Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy's back!”

Ancheta arată şi că miniştrii PSD ar fi fost certaţi de şeful lor de partid pentru că au rămas la şedinţa de Guvern la care a venit preşedintele Klaus Iohannis.

„A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”, le-a transmis Dragnea miniștrilor.

Rise Project e de prărere că însuşi Liviu Dragnea a propus organizarea unui miting PSD, deşi, public, el a susţinut că iniţiativa a venit de la militanţi.

„Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României.”

Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu ar fi fost printre primii care au salutat ideea unei e manifestaţii PSD, susţinând că „ţara trebuie apărată”.

„Acest mesaj se potriveşte modului în care eu gândesc şi văd toate acţiunile mele”, a spus Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD.

Ministrul Lia Olguţa Vasilescu îl îndemna pe ministrul Justiţiei din acea perioadă, Florin Iordache, să arate mizeria şi condiţiile proaste din penitenciare ca lumea să se convingă că amnistia şi graţierea sunt necesare.

„Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo”, scria ministrul Muncii.

Şeful PSD ar fi fost deranjat şi de cei care apreciaseră postarea Aureliei Cristea care nu era de acord cu intenţiile colegilor săi de a modifica Codul Penal. Deocamdat, Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere vizavi de acest articol.

Printre partipantii la conversatie au fost Gabriela Firea, Liviu Dragnea, Ana Birchall, Florin Iordache, Lia Olguta Vasilescu, Codrin Stefanescu si Ecaterina Andronescu

Da, am vorbit pe grup despre organizarea unei miscari. Nu contramanifestatii, ci un miting de sustinere, a spus Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD

Site-ul Rise project  a publicat mai multe capturi de WhatsApp care surprind discuţiile dintre liderii PSD din perioada în care zeci de mii de oamenii ieşeau în stradă nemulţumiţi de modificările legislative ale Puterii.

Ecaterina Andronescu nu neagă că ar exista un astfel de grup folosit de liderii partidului, dar reclamă încălcarea secretului corespondenţei.