Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theresa May: Am fost prea toleranţi cu extremismul

img761764.jpg

Theresa May

A venit vremea să se spună că ”este destul” în privinţa luptei împotriva terorismului, a declarat premierul. 

Ea a anunţat că alegerile vor avea loc, aşa cum au fost prevăzute, joi.

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat în urma şedintei Comitetului de urgenţă COBRA al Guvernului, că  de mâine se va relua campania electorală, iar joi vor avea loc alegerile generale pe care le-a convocat.

În privinţa atacului terorist care a avut loc în cursul nopţii la Londra, soldat cu decesul a cel puţin 7 persoane şi rănirea altor 48, Premierul a subliniat că sunt necesare măsuri mai dure, întrucât ”terorismul generează terorism”, iar atacatorii se copiază unii pe alţii

Premierul Theresa May a anunţat  că vremea toleranţei faţă de extremism s-a încheiat. Strategia anti-tero britanică va fi adaptată noilor ameninţări. A venit vremea să se spună că ”este destul” în privinţa luptei împotriva terorismului, a dăugat May.  

Oamenii legii spun că au ajuns la locul incidentului în mai puţin de 10 minute, după primul apel de urgenţă.

Este al treilea incident terorist care are loc în Marea Britanie în mai puţin de trei luni.

Atentatul de sâmbătă noapte intervine cu cinci zile înainte de alegerile legislative anticipate din Regatul Unit. Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, declarase duminică, la începutul zilei că aceste alegeri nu ar trebui amânate

Incidentele de aseară din capitala Marii Britanii vin la mai puţin de două săptămâni de la atacul de la Manchester şi la nici trei luni de la atentatul de la Westminster Bridge.