Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu (USR): Nicuşor Dan a avut un rol eroic în ultimii zece ani. Nu cred că va reveni asupra demisiei

Vlad Alexandrescu USR sesiune extraordinara urgenta

Vlad Alexandrescu se opune sesiunii extraordinare a Parlamentului (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)
Vlad Alexandrescu se opune sesiunii extraordinare a Parlamentului (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)

Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România Vlad Alexandrescu spune la RFI că nu crede că Nicuşor Dan se va răzgândi în privinţa demisiei din partid. El îşi exprimă regretul după anunţul liderului USR, dar declară că partidul trebuie să aibă o poziţionare faţă de iniţiativa Coaliţiei pentru familie privind modificarea Constituţiei.

Vlad Alexandrescu priveşte cu regret demisia lui Nicuşor Dan din USR: „Cu mare regret. Cred că Nicuşor Dan a avut un rol eroic în toţi aceşti din urmă zece ani, a contribuit enorm la coagularea unei opinii civice, întâi în Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, apoi în Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi după aceea a întemeiat acest nou partid pe scena politică, Uniunea Salvaţi România. Cred însă că lucrurile nu sunt complet jucate. Eu, personal regret mult plecarea lui Nicuşor Dan”.

Vicepreşedintele USR crede că partidul trebuie să aibă o poziţie clară faţă de redefinirea familiei în Constituţie: „Personal, totdeauna am crezut că e nevoie de o poziţionare. Suntem mai mulţi dintre noi care suntem destul de îngrijoraţi de iniţiativa aceasta a Coaliţiei pentru familie, pe care o plasăm undeva în zona iliberalismului şi a limitării drepturilor civile. Considerăm că referendumul este o acţiune populistă şi complet inutilă, care nu schimbă absolut nimic din problemele familiei din România”.

Vlad Alexandrescu nu se aşteaptă ca Nicuşor Dan să se răzgândească în privinţa demisiei din USR: „Nu cred că se va răzgândi, cred că Nicuşor Dan e un om foarte ferm, care are principii. El tot timpul a apărat această idee a nepoziţionării şi dacă ea nu va reveni cumva ca un principiu al partidului, nici Nicuşor Dan nu va reveni asupra deciziei. Personal, cred că împărţirea în conservatori şi progresişti nu este o împărţire exactă în rândul membrilor USR, în sensul că acestea două mi se par mai degrabă nişte etichete decât că desenează două opinii diferite (...). Cred că toţi oamenii ăştia au foarte multe lucruri în comun, foarte multe valori în comun şi lucrez în interiorul partidului la elaborarea unei doctrine, care să poată să configureze un set de valori şi un set de principii, pe care să-l putem cu toţii asuma, astfel încât să evităm clivajul acesta”.

 
Vlad Alexandrescu, despre demisia lui Nicuşor Dan din USR