Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea salarizării, votată de Camera Deputaţilor. Dragnea: “Va face istorie”

lege_salarizare_camera_deputatilor.jpg

Legea salarizării primeşte undă verde din partea Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Legea salarizării primeşte undă verde din partea Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri legea salarizării, în calitate de for decizional. Au fost 188 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă şi 47 de abţineri.

După votul final din Camera Deputaţilor, legea salarizării merge la preşedintele României pentru promulgare, în cazul în care nu va fi atacată la Curtea Constituţională. USR a anunţat marţi seară că intenţionează să sesizeze CCR.

De partea sa, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat pe 29 mai ca “puţin deplasată” speranţa că ar putea retrimite în Parlament legea salarizării, în condiţiile în care acest document este un proiect asumat de către PSD, care va răspunde “integral şi definitiv” pentru această lege.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut scuze miercuri în plenul Camerei Deputaţilor pentru că ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, nu a venit la dezbateri: “Este o problemă faptul că astăzi ministrul de Finanţe n-a venit în Parlament să susţină această lege cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să-mi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit. Este o problemă pe care noi o vom regla în interior, în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că va veni aici ministrul de Finanţe să susţină legea. Era bine să vină şi premierul. Este poate cea mai importantă lege din acest an”.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a respins acuzaţiile aduse de Opoziţie privind legea salarizării: “Este o lege care va face istorie. Am ascutat cu atenţie toată campania mincinoasă care a intenţionat să denatureze sensul şi conţinutul legii. Este pentru prima dată când o lege care măreşte veniturile românilor este prezentată ca şi cum este un lucru rău şi că, deşi salariile cresc, de fapt ele scad. Sigur că aritmetic este foarte greu să explici asta, dar dacă ai foarte mult tupeu, poţi să o faci”.