Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: Legea salarizării poate nu ar fi trecut fără voturile UDMR

kelemen_lege_salarizare_voturi_udmr.jpg

Legea salarizării a trecut de Parlament.
Legea salarizării a trecut de Parlament.

Legea salarizării e un pas înainte faţă de situaţia actuală, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El precizează că fără voturile Uniunii, poate că legea nu ar fi trecut de Parlament.

Kelemen Hunor spune că legea salarizării nu este perfectă, dar e un pas înainte: „Faţă de sistemul actual unde există discrepanţe uriaşe, diferenţe uriaşe în sistemul bugetar, e o situaţie mult mai bună. Faţă de ceea ce am fi dorit cu toţii, o situaţie ideală, nu este cel mai bun proiect sau cea mai bună lege. Deci este undeva la mijloc”.

Liderul UDMR consideră că „e nevoie de o astfel de lege a salarizării, este nevoie de a elimina discrepanţele şi de a crea un echilibru în sistemul bugetar (...). Noi am avut câteva amendamente, zic eu, importante în Senat acceptate, adoptate, apoi parţial respinse în Camera Deputaţilor, dar în ansamblu noi am considerat că acest proiect şi acest sistem este un pas înainte faţă de sistemul actual şi de aceea am şi votat. Fără voturile noastre poate nu ar fi trecut, fiindcă fiind lege organică trebuiau 173 de voturi, au fost 188 şi grupul nostru a votat în favoarea acestui proiect de lege şi cu toată responsabilitatea vă spun că există nemulţumiri din partea noastră, dar faţă de situaţia actuală e un pas înainte”.