Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban îi răspunde lui Buşoi: O dezbatere directă nu e necesară, astfel de lucruri nu au făcut bine în trecut imaginii PNL

orban_busoi_dezbatere_directa_pnl.png

Ludovic Orban şi Cristian Buşoi vor să câştige şefia PNL (Sursa foto: site PNL)
Ludovic Orban şi Cristian Buşoi vor să câştige şefia PNL (Sursa foto: site PNL)

Ludovic Orban declară la RFI că nu e necesară o dezbatere directă cu Cristian Buşoi, înaintea Congresului PNL din 17 iunie. Liberalul îi răspunde astfel principalului său contracandidat, care îşi doreşte o asemenea dezbatere.

Ludovic Orban refuză invitaţia lui Cristian Buşoi pentru o dezbatere directă: “Eu sunt obişnuit să intru în dezbatere polemică cu adversarii politici ai Partidului Naţional Liberal, nicidecum cu colegii mei. Alegerea preşedintelui PNL este problema membrilor Partidului Naţional Liberal. Nu cred că este necesară nici un fel de dezbatere în afara cadrului intern al partidului, pentru ca membrii PNL să poată să decidă pe cine să aleagă preşedintele Partidului Naţional Liberal. (Dezbaterea directă dorită de Cristian Buşoi) nu este necesară. De altfel, au existat astfel de dezbateri de-a lungul istoriei PNL şi ele nu au făcut bine imaginii partidului. Nu cred că este bine ca lumea să perceapă că există prin candidaţii care se manifestă în campania electorală că există vreo separare sau că nu există unitate în PNL”.

Ce propune Ludovic Orban pentru PNL? “În primul rând, o schimbare a leadershipului şi a modului în care este condus partidul. În al doilea rând, o identitate clară de dreapta, liberal conservatoare, care să stea la baza tuturor programelor şi proiectelor PNL. În al treilea rând, o apropiere de cetăţean la toate nivelele, disponibilitatea liderilor liberali de la toate nivelele pentru comunicare directă cu cetăţeanul (…). Nu în ultimul rând, o opoziţie la baionetă împotriva actualului partid de guvernământ”, spune liberalul.

Alegerile pentru preşedinţia PNL vor avea loc pe 17 iunie. Cei trei candidaţi sunt Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

Ludovic Orban, despre alegerile din PNL. E nevoie de o dezbatere directă cu Cristian Buşoi?