Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grindeanu, aproape de demitere. ALDE și-a retras sprijinul pentru Guvern

Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), decid soarta Guvernului Grindeanu

ALDE a decis, în şedinţa de miercuri, retragerea sprijinului politic acordat premierului Sorin Grindeanu. Anunțul a fost făcut de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

ACTUALIZAREPremierul Sorin Grindeanu a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu se retrage din funcţia de prim-ministru şi a afirmat că, în 20 de ani de politică, nu a avut campanie atât de agresivă ca aceasta din ultima lună, din partea unor colegi de partid, au relatat pentru News.ro surse social-democrate.

Conform surselor citate, Grindeanu a aflat chiar în şedinţa CExN concluziile evaluării partidului asupra activităţii guvernamentale, iar când a luat cuvântul a întrebat cine a făcut raportul, pentru că el acum îl vede în premieră. El a susţinut că, din 97 de măsuri prevăzute în programul de guvernare pentru primele două trimestre, doar nouă nu sunt realizate, au precizat sursele citate.

......................................................................................

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Biroul Politic al partidului a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu

În același timp, miniştrii ALDE au demisiile ”la purtător” şi i le-au înaintat lor, a mai spus Tăriceanu.

Ascultă:În acelaşi timp, surse citate de news.ro afirmă că, în vederea formării noului Guvern, ALDE vrea păstrarea actualei structuri a Executivului, numărul miniştrilor ALDE şi este împotriva cooptării altor partide în Guvern.

Soarta Guvernului Grindeanu, decisă de PSD

Liderii PSD sunt încă reuniți, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. Asta, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri.

Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Dragnea a precizat că membrii CExN trebuie să decidă dacă Sorin Grindeanu mai poate fi premier, în condiţiile în care 60% din măsurile prevăzute în programul de guvernare nu au fost îndeplinite.

”Din păcate, trebuie să ne asumăm tot”, a completat liderul social-democraţilor.

Preşedintele PSD a susţinut că nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinite din programul de guvernare, fiind „un procent serios” şi de măsuri realizate „parţial”.

„Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României”, a conchis Liviu Dragnea.