Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Chirica, ironic la adresa lui Liviu Dragnea: Stalin şi-a lăsat moştenitori în România

mihai_chirica_ironic_dragnea_stalin.jpg

Mihai Chirica, o voce critică la adresa lui Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)
Mihai Chirica, o voce critică la adresa lui Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)

O reacţie critică la adresa conducerii PSD, după retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu: primarul Iaşiului, Mihai Chirica, suspendat din toate funcţiile în partid spune la RFI că raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu, făcut de echipa lui Liviu Dragnea este de origine stalinistă.

Mihai Chirica declară că retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu “a fost o decizie care practic a continuat de la Ordonanţa 13 încoace de a anihila orice adversar din interiorul partidului, care s-ar opune modificării legilor privind justiţia şi care i-ar fi favorabile domnului Dragnea. A doua constatare este cea legată de tristeţea cu care am primit această veste, motivat de faptul că nişte oameni cred eu responsabili, aşa cum sunt cei din Comitetul Executiv Naţional pot fi atât de uşor influenţaţi, li se poate spăla cu atât de multă uşurinţă creierele şi în cele din urmă să voteze într-o manieră atât de iresponsabilă”.

În opinia sa, raportul de evaluare făcut de echipa lui Liviu Dragnea este de origine stalinistă: “Domnul Liviu Dragnea a făcut un raport, pe care l-am citit şi eu, dar sincer să fiu, am făcut o comparaţie între raportul Ministerului Muncii şi raportul Ministerului Justiţiei şi mi-am dat seama că este o făcătură groaznică, dusă aproape într-o soluţie stalinistă. Ministrul Muncii a fost ridicat în slăvi, în condiţiile în care a scos în stradă sute de mii de oameni revoltaţi de toate lucrurile total anormale pe care le-a făcut acolo, sindicate din toate domeniile publice, medici, profesori, poliţişti şi alţii şi de partea cealaltă, ministrul Justiţiei, care l-a înlocuit pe Iordache, care la fel a scos cea mai mare mişcare de după Revoluţie încoace este catalogat ca unul dintre cei mai ineficienţi miniştri din acest Guvern. Mi-am dat seama că este o soluţie stalinistă, care încearcă să folosească nişte metode ştiinţifice, că pe vremea lui Stalin puteai să-l împuşti pe loc. Ei, de data asta, se încearcă şi utilizarea unei soluţii ştiinţifice de anihilare a domnului Grindeanu (…). Privesc cu tristeţe şi-mi dau seama că Stalin şi-a lăsat moştenitori în România”.

Mihai Chirica, despre retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu de către PSD