Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moțiunea de cenzură, pe repede înainte. Documentul va fi citit duminică în Parlament

PSD grăbeşte procedurile de demitere a premierului Grindeanu: Parlamentul va fi convocat duminică şi nu luni pentru citirea moţiunii de cenzură.

 

"O să convocăm colegii parlamentari pentru duminică şi duminică, începând cu ora 16.30, în plenul Parlamentului, se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15.00, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE. De la 16.00 va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 şedinţa de plen reunit, în care va fi citită moţiunea de cenzură", a anunţat aseară, târziu, senatorul Mihai Fifor.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului. Pe hârtie PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari.

Între timp, demisia lui Sevil Shhaideh şi a lui Carmen Dan, înaintate de Sorin Grindeanu preşedintelui, au fost depuse la Palatul Cotroceni, alături de propunerile ca premierul şi Augustin Jianu să ocupe, interimar, portofoliile Internelor şi Dezvoltării.
 
Carmen Dan a acuzat aseară, la o emsiune a postului Antena 3, că s-ar încerca o lovitură de stat: 

"Nu vreau să creadă nimeni că fac afirmaţii, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (...) Încercarea disperată de a constitui un Cabinet, punând presiune continuă şi negociind, însemană că ţi-ai propus să creeze o structură care nu este constituţională. Eu aşa văd", a spus Carmen Dan.