Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul, primit cu entuziasm la PSD Timiș. Mulțimea a scandat “Grindeanu PSD”și „Jos Dragnea”

Premierul Sorin Grindeanu a făcut sâmbătă o baie de mulțime la PSD Timiș. Curtea interioară a PSD Timiș s-a umplut de susținători, în fața cărora Sorin Grindeanu a șinut un discurs extrem de dur la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea, căruia i-a solicitat demisia. 

Mulțimea a scandat “Grindeanu PSD”și „Jos Dragnea”: 

"Am venit azi acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timişoara, Banat, mai există oameni cărora nu le e frică. I-am cerut lui Dragnea să ne spună, să garanteze în faţa partidului că această aventură nu va face ca PSD să piardă guvernarea. Nu a putut. Acest lucru e bătaie de joc la adresa tuturor". 

"Am fost, sunt şi voi fi membru în acest partid, nu am schimbat partidul, nu vreau şi nu pot. Sunt pesedist şi punct. Nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară ori de câte ori vrea. Organizaţia pe care o conduc consideră că sunt membru şi, aşa cum spuneam, am venit să văd pulsul organizaţiei Timişoara, pe care o conduc. (...) De altfel, domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea din partid. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată Liviu Dragnea, că nu mă poate exclude el de câte ori mă pot eu reînscrie" -  a mai spus Grindeanu.

Între timp, PSD grăbeşte procedurile de demitere a premierului Grindeanu: Parlamentul va fi convocat duminică şi nu luni pentru citirea moţiunii de cenzură, a anunţat vineri seară senatorul Mihai Fifor. 

"Duminică, începând cu ora 16.30, în plenul Parlamentului, se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15.00, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE. De la 16.00 va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 şedinţa de plen reunit, în care va fi citită moţiunea de cenzură",a anunțat Fifor. 

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului. Pe hârtie PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari.

”În acest moment sunt cincisprezece deputaţi şi senatori PSD din Moldova şi nu numai, cu care am vorbit doar eu, care nu vor vota moţiunea. Şi este abia sâmbătă dimineaţa”, scrie europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.