Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nouă președinte al PNL își dorește deja anticipate la început de mandat

orban.jpg

Sursa imaginii: 
Ludovic Orban

Noul preşedintele al PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în primul discurs de la alegerea în această funcţie, că obiectivul său principal în fruntea partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din 2020 şi aducerea PNL la guvernare. El spune însă că, în contextul actualei crize politice, nici alegerile anticipate nu sunt o variantă de exclus.

Orban a reiterat dorinţa sa ca PNL să ajungă la guvernare doar în urma alegerilor, ”nu prin pertractări şi negocieri pe sub masă cu diferite facţiuni ale PSD”. ”Pentru mine toţi sunt la fel de răi, atât mustăciosul şef, cât şi cel care se leagă cu lanţuri la Palatul Victoria şi confundă sediul Guvernului cu sediul PSD. Oricând e posibil să se facă anticipate, PNL va susţine această variantă”, a mai spus Orban. Întrebat dacă exclude varianta ca PNL să voteze la moţiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu, liderul PNL a spus că el aşa şi-ar dori, dar decizia va fi luată de întreaga conducere a partidului.”Din punctul meu de vedere, da, dar, repet, am anunţat colegii că orice decizie în partid va fi luată în forurile statutare”, a conchis Ludovic Orban.

Pe de altă parte, Orban a declarat că îl va susține pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat. ”PNL va fi începând de azi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014.  Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.