Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiunea este semnată de 222 de parlamentari, cu 11 mai puţin decât are nevoie ca să treacă

Puterea are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul este programat să aibă loc miercuri.

Moţiunea depusă de PSD şi ALDE a fost semnată de 222 de parlamentari. Ca să treacă moţiunea şi să cadă Guvernul e nevoie de 233 de voturi. Liviu Dragnea a declarat că majoritatea celor care nu au semnat sunt plecaţi din ţară şi promite un vot masiv în ziua decisivă.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari.

Surse citate de Hotnews.ro susţin că parlamentarii PSD şi ALDE sli lideri ai celor două partide vor avea o întâlnire duminică seara pentru a discuta strategia de la votarea moţiunii de cenzură contra Guvernului Grindeanu.

Analistul politic Andrei Ţăranu la RFI: Lupta pentru voturi va presupune negocieri făcute pe bani şi pentru proiecte

Echilibrul pare instabil în defavoarea lui Sorin Grindeanu este de părere analistul politic Andrei Ţăranu. El consideră că PSD şi ALDE au majoritatea, respectiv ei sunt Parlamentul, ceea ce nu ar fi adevărat absolut deloc.

Sorin Grindeanu va fi nevoit probabil să demisioneze, dar ar putea să aibă o formă de guvernare până în toamnă. Va trebui să îşi găsească o majoritate ascunsă formată din diverse grupuri politice. O bună parte dintre cei care vor susţine vor fi din tabăra PSD.Plenul reunit de duminică a durat aproximativ un sfert de oră şi la şedinţă au participat doar 216 parlamentari, de la PSD şi ALDE. Moţiunea de cenzură a fost citită de Mihai Fifor.

Premierul Grindeanu nu a fost prezent la şedinţa plenului.