Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL nu va participa la votul asupra moţiunii de cenzură

pnl_vot_motiune_cenzura.jpg

Ludovic Orban nu vrea să implice PNL-ul în lupta dintre PSD şi premierul Sorin Grindeanu (Sursa foto: www.cdep.ro)
Ludovic Orban nu vrea să implice PNL-ul în lupta dintre PSD şi premierul Sorin Grindeanu (Sursa foto: www.cdep.ro)

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi miercuri în sala de plen, dar nu vor participa la votul asupra moţiunii de cenzură. Decizia a fost luată de Biroul Executiv al partidului.

Preşedintele PNL explică decizia formaţiunii liberale privind moţiunea de cenzură: “Am dezbătut poziţia partidului privitoare la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva PSD. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în sală şi să nu voteze. Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD, care nu au nici o legătură cu interesul general au generat o criză politică gravă, cu consecinţe grave asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei şi al societăţii. Somăm partidul de guvernământ să pună capăt acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure şi cu obiective pe care noi nu le putem înţelege. Suntem azi în situaţia în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu ştim dacă mai există o majoritate care să fie conformă cu voinţa exprimată de cetăţeni”.

Preşedintele PNL spune că are încredere că toţi parlamentarii liberali vor respecta poziţia partidului: “Am încredere în toţi parlamentarii PNL, am încredere în faptul că vor respecta poziţionarea politică a partidului (...) şi voinţa cetăţenilor care i-au votat şi i-au trimis în Parlament (...). PNL este în Opoziţie, nu voi mai îngădui nici o negociere pe sub masă, nici o negociere de culise şi nici un blat cu partidul de guvernământ”.

Moţiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi votată miercuri de la ora 11.

1023