Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Geoană la RFI: Încă nu este prea târziu pentru a nu se ajunge la moţiunea de cenzură

mircea_geoana_motiune_cenzura.jpg

Mircea Geoană: Asocierea lui Sorin Grindeanu cu Victor Ponta nu-i face bine lui Sorin (Foto: RFI/arhivă)
Mircea Geoană: Asocierea lui Sorin Grindeanu cu Victor Ponta nu-i face bine lui Sorin (Foto: RFI/arhivă)

PSD va avea de plătit costuri politice şi de reputaţie exorbitante, dacă scandalul din aceste zile nu se încheie cât mai rapid. Iată ce declară fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Mircea Geoană. El afirmă la RFI că nu e prea târziu ca liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu să ajungă la un compromis.

Mircea Geoană crede că moţiunea de cenzură ar putea fi evitată: “Încă nu este prea târziu pentru a nu se ajunge la moţiunea de cenzură (…). Cred că atât Liviu Dragnea, cât şi Sorin Grindeanu sunt totuşi doi lideri experimentaţi. Cred că pentru Sorin, drumul pe care a fost încurajat să meargă este un drum care nu are viitor. De asemenea, pentru Liviu Dragnea, care are întreg meritul pentru cea mai importantă victorie electorală a PSD-ului în ultimii 20 de ani, această responsabilitate pe care o poartă pentru rezultatul guvernării PSD, în urma acestui vot masiv popular în favoarea Partidului Social Democrat revine şi o responsabilitate de înţelepciune şi de calm. Sorin Grindeanu trebuie să înţeleagă că locul său este în PSD. De asemenea, pentru partid în general trebuie înţeles că un partid mare nu are cum să nu conţină şi lideri care poate că au opinii sau nuanţe diferite faţă de liderul momentului”.

Cine l-a încurajat pe Sorin Grindeanu pe acest drum? “Victor Ponta este cel care a sărit de o manieră oportunistă în fructificarea unei crize pe care o aştepta şi la care lucrează de mult. Asocierea lui Sorin Grindeanu cu Victor Ponta nu-i face bine lui Sorin”, crede Mircea Geoană.

 
Mircea Geoană, despre moţiunea de cenzură