Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Grindeanu: Viitorul premier să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea

Într-o declaraţie la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu a precizat că o să-și facă datoria până la capăt, până când țara va avea un guvern funcțional, dar insistă asupra posibilităţii ca PSD să nu mai aibă şansa de a numi viitorul premier

Există riscul ca PSD să piardă guvernarea, atrage atenţia Sorin Grindeanu, primul premier demis prin moţiune de cenzură de propriul partd.

Întrebat care este primul sfat pe care i l-ar da viitorului premier, Sorin Grindeanu a răspuns: "Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea".

De asemenea, întrebat dacă crede că Liviu Dragnea sau aproiaţii liderului PSD s-ar putea răzbuna pe el, premierul a spus că marea problemă tocmai aceasta a fost, că nu aveau cu ce şi că speră că "s-a depăşit acel moment", deşi nu este "foarte sigur".

Sorin Grindeanu a afirmat însă că este sigur că nu s-a depăşit momentul fricii. "Frica pe care o aminteam şi la Timişoara, şi astăzi în parlament", a adăugat Sorin Grindeanu. 

Premierul a mai fost întrebat şi ce va face în continuare, dacă va rămâne la Bucureşti sau va merge acasă la Timişoara, răspunzând că în zilele următoare va merge, cu siguranţă, acasă.

Premierul Sorin Grindeanu a mai adăugat, în conferinţa de presă susţinută după moţiunea de cenzură, că primul sfat pe care i l-ar da viitorului premier este să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”, astfel că Guvernul Grindeanu a fost demis. Intr-o premieră pentru România democrată, executivul a fost destituit chiar de partidele care l-au susţinut la investire, respectiv PSD şi ALDE.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu președinte astăzi, după ce Guverul a fost demis prin moțiune de cenzură, Grindeanu a răspuns: „Da”.

„Eu l-am informat pe președinte despre situația votului în Parlament. Era absolut normal”, a spus Grindeanu.

El a precizat apoi că i-a dat un SMS președintelui pentru a-i anunța rezultatul votului, iar apoi au avut o discuție telefonică. Nu a vrut însă să precizeze cine pe cine a sunat.

Președintele Klaus Iohannis a luat act de rezultatul votului din Parlament de la moțiunea de cenzură. Potrivit adminsitraţiei prezidenţiale șeful statului urmează să organizeze luni consultări cu partidele parlamentare.

Până la stabilirea unui nou guvern, trebuie făcute propuneri din partea partidelor care formează alianţa majoritară.