Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valeriu Steriu (PMP): Viitorul premier, persoană integră și cu experiență

steriu.jpg

Valeriu Steriu, președinte executiv PMP, crede că, până luni, Opoziția are timp suficient să vină cu un plan coerent înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou premier.
Sursa imaginii: 
pmponline.ro

Viitorul prim-ministru al României trebuie să fie o persoană integră, cu experiență managerială și politică. O spune la RFI președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu, după demiterea prin moțiune de cenzură a cabinetului Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis, care invită luni partidele politice la consultări în vederea desemnării unui nou premier, s-ar putea aștepta ca și Opoziția să vină cu propuneri, nu doar coaliția PSD-ALDE, mai spune Valeriu Steriu, președinte executiv PMP.

“Pentru a pregăti moțiunea de cenzură, Opoziția a început să schițeze anumite mișcări unitare și mă bucură acest lucru. Am avut canale de comunicare între noi și cei de la PNL și USR, și acest lucru cred că este pentru prima oară în ultimele 6 luni când a generat un plan ușor coordonat de a lucra în Parlament“.

Cele trei formațiuni nu întrunesc numărul necesar de voturi, recunoaște deputatul PMP Valeriu Steriu, care mai spune “cu siguranță nu ne dorim o alipire alături de cei de la UDMR, de asemenea minoritățile de-a lungul anilor s-au poziționat alături de cei care déjà au făcut o majoritate, însă să nu uităm că sunt cel puțin 13 foști psd-iști, probabil, care nu-l vor susține pe domnul Dragnea, așa cum nu au făcut-o nici ieri, și sigur vor fi mai mulți care nu ar fi dispuși să susțină o propunere de premier ineficientă”.

Urmează un weekend destul de încărcat - Comitetul Executiv la PSD, discuțiile din PMP, discuțiile între partidul nostru și alte partide din Opoziție – cu siguranță până luni avem un plan mult mai coerent de a aborda consultările cu președintele Iohannis.

Pe de altă parte, invitat să comenteze informațiile, vehiculate pe surse în ultimele zile, că PSD ar vrea să mențină în noul Executiv miniștrii din Cabinetul Grindeanu, președintele executiv al PMP spune că românii nu prea au avut parte de lucruri care să le facă viața mai bună în cele 6 luni de guvernare PSD-ALDE: “ nu au fost scăderi de taxe, am văzut doar tensiuni – cum au fost cele legate de schimbările legii jusției (OUG 13 și legea grațierii) – am văzut o imagine și nu prea a legii salarizării care s-a soldat cu niște amânări, și nu cu o rezolvare, nu am văzut aproape nimic pentru sectorul privat... Deci la o analiză reală aș putea spune că nu am văzut o performanță reală” a guvernului PSD-ALDE, conchide la RFI Valeriu Steriu.

Pe de altă parte, USR a decis miercuri, în şedinţa Biroului Naţional, să meargă la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu mai multe condiţii pentru susţinerea unui viitor Guvern: Ministerul Justiţiei să fie oferit USR, premierul să fie o persoană credibilă şi integră şi să primească garanţii pentru schimbarea legii alegerilor locale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi, potrivit news.ro.