Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Luni, consultări la Palatul Cotroceni pentru un nou premier

discutii_cotroceni.jpg

Fiecare partid va putea trimite o delegaţie alcătuită din cinci persoane
Fiecare partid va putea trimite o delegaţie alcătuită din cinci persoane
Image source: 
RFI

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultări pentru luni, 26 iunie. El a trimis liderilor acestora programul consultărilor la care fiecare partid va putea trimite o delegaţie alcătuită din cinci persoane.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de Prim-ministru. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane”, informează Administraţia Prezidenţială.

Toate consultările vor avea loc în cursul zilei de luni, începând cu ora 15.00, când PSD şi ALDE vor fi chemate împreună la discuţii cu preşedintele Iohannis.

După PSD şi ALDE vor veni liberalii, de la ora 16.00, iar apoi USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, care vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discuţii.

Recent, preşedintele PSD Liviu Dragnea spunea că este ”absolut convins” că luni preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el şi Călin Popescu Tăriceanu o vor face.

Dragnea a făcut şi portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară.

1147