Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Tudose, viitor premier? Deputat, de două ori ministru, acuzat de plagiat

mihai_tudose_premier.jpg

Mihai Tudose a absolvit cursurile Academiei Naționale de Informații
Mihai Tudose a absolvit cursurile Academiei Naționale de Informații
Image source: 
RFI

Mihai Tudose, propus în funcția de premier de coaliția PSD-ALDE, face parte din Guvernul Grindeanu, fiind ministru interimar al Economiei. El este în fruntea unuia dintre ministerele care nu au trecut de evaluarea făcută de PSD.

În vârstă de 49 de ani, Mihai Tudose se află la al cincilea mandat de deputat de Brăila. Totodată este vicepreședinte PSD și a fost de două ori ministru al Economiei, atât în guvernul Grindeanu, cât și în cabinetul Ponta. Mihai Tudose se află la conducerea unui minister care nu a trecut de evaluarea făcută de PSD-ALDE guvernului Grindeanu.

Mihai Tudose a absolvit cursurile Academiei Naționale de Informații, dar și Facultatea de Științe Juridice și Administrative.

Totodată a urmat și cursuri în domeniul apărării la Colegiul Superior de Securitate Naţională, la Serviciul Român de Informaţii şi în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

La Academia Națională de Informații, Mihai Tudose a susținut și teza de doctorat, sub îndrumarea fostului ministru Gabriel Oprea.

Ulterior a fost acuzat de plagiat. Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie a susținut că aproximativ 50 de pagini din lucrare ar fi fost plagiate dintr-o altă lucrare de doctorat susţinută în 2009 de un comisar-şef de poliție. În urma scandalului, Mihai Tudose a cerut să i se retragă titlul de doctor.

Totuși a rămas cu acest titlu,  în condiţiile în care nu există o procedură pentru o astfel de situaţie.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, Mihai Tudose deţine împreună cu soţia sa un apartament de 97 de metri pătraţi în Brăila, are două autoturisme Mercedes, dar și o colecţie filatelică a cărei valoare este estimată la 30.000 de euro.

1613