Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump va participa la ceremoniile de Ziua Natională a Franţei

Preşedintele american Donald Trump a acceptat o invitaţie din partea omologului său francez Emmanuel Macron de a asista la defilarea de la 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, a anunţat miercuri Palatul Elysée într-un comunicat, relatează Le Figaro

Președintele american Donald Trump a acceptat invitația omologului său francez Emmanuel Macron de a participa la ceremoniile de la Paris de Ziua Națională a Franței, la 14 iulie, au anunțat atât Casa Albă cât și președinția franceză, relatează Reuters.

"Ca parte a ceremoniilor care marchează 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acceptat invitația președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, de a participa la parada de Ziua Căderii Bastiliei, la 14 iulie" - se precizează într-un comunicat de la Palatul Elysee.

Cei doi lideri au avut marți o convorbire telefonică, iar Macron i-a transmis invitația sa liderului de la Casa Albă.

Macron și Trump s-au întâlnit ultima dată la Bruxelles în luna mai, întrevedere care s-a remarcat printr-o strângere lungă de mâini.

În 2017 se marchează și 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, alături de Antantă.

Americanii au intrat în primul război mondial în 1917, însă primele trupe au ajuns pe frontul din Franţa un an mai târziu.  Totuşi acum 100 de ani a început mobilizarea a aproape trei milioane de soldaţi. Un milion dintre ei au fost trimisi în Franța în 1918. Unităţile americane au intrat in luptă în vara lui 1918, iar ofensiva de 100 de zile a dus, în cele din urmă, la încheierea armistiţiului.