Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Monica Macovei: Revocarea procurorilor Ţuluş şi Iorga a fost grăbită

Monica Macovei Retragere Adina Florea veste buna.jpg

Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată
Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, este hăituită şi insultată de foarte mult timp, dar trebuie să-şi păstreze calmul, aşa cum a făcut-o luni de zile. Iată ce declară la RFI europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Monica Macovei crede că “revocarea domnului Ţuluş şi a doamnei procuror Iorga (…) a fost într-un fel grăbită. E adevărat că doamna Kovesi e hăituită şi insultată şi aşa mai departe de foarte mult timp, dar trebuie să-şi păstreze calmul, aşa cum a făcut-o luni de zile. Clar, trebuie să-i adune pe toţi procurorii şi să facă o înţelegere cu toţi, o pace, care înseamnă o echipă sudată, fiecare procuror de acolo să aibă încredere unul în altul şi ea în ei şi ei în doamna Kovesi. Să facă o triere. Dacă sunt procurori care nu-şi fac treaba bine, care au relaţii cu politicieni, care nu sunt profesionişti, care mai trădează, se întâmplă şi s-a mai întâmplat în istoria DNA, destul de rar, dar s-a întâmplat, atunci aceia trebuie să plece. Deci să facă ordine în DNA şi să rămână o echipă sudată”.

“Eu recomand un lucru: cred că e bine să stea de vorbă cu domnul Daniel Morar, pentru că am văzut că s-a referit şi la dânsul, nu cu vreo insultă sau cu ceva rău-voitor, dar cred că e bine ca ei doi să se înţeleagă”, spune fostul ministru al Justiţiei.

 

 

 
Monica Macovei, despre tensiunile de la DNA